Στην Ελλάδα ο Κινέζος πρωθυπουργός – Συνάντηση με Σαμαρά

Στην Ελλάδα έφτασε ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, λίγο μετά τις 15.30. Ο Κινέζος πρωθυπουργός έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τον υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τη σύζυγό του.

Στη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας κυρίαρχος σκοπός του είναι να κλείσει όλα τα ανοιχτά «μέτωπα» που έχουν σχέση με το λιμάνι του Πειραιά, να επιβεβαιώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον της χώρας του σε μια σειρά άλλους τομείς και κυρίως να εδραιώσει την παρουσία της Κίνας στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί πύλη της Ανατολής προς την Ε.Ε.

Η πλευρά των Κινέζων αποζητά να γνωρίσει καλύτερα έναν βασικό συνεργάτη της που βρίσκεται σε ένα κρίσιμο γεωστρατηγικό σημείο που εξυπηρετεί την Κίνα για το άνοιγμά της στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο Πρωθυπουργός για τους Κινέζους είναι ένας αξιόπιστος συνομιλητής, ενώ ακόμη σχολιάζουν θετικά το γεγονός ότι τους έδωσε το προσωπικό του κινητό, όπως έπραξε πρόσφατα στη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου και η οποία δεν έγινε γνωστή, με τον Λι Χατζούν, ο οποίος είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος στην Κίνα σύμφωνα με το «Forbes» και η εταιρεία του, Hanergy Holding Group (ενεργητικό 20 δισ. δολάρια, με 10.000 εργαζομένους), ενδιαφέρεται για τη ΔΕΗ και γενικά για επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.