Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας

"Η Ελλάδα είναι ισχυρός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών στις αντιτρομοκρατικές προσπάθειές μας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και σε πολυμερή φόρουμ" δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χαρφ, προσθέτοντας ότι "εργαζόμαστε από κοινού τόσο σε επίπεδο συμβουλευτικό όσο και σε επίπεδο κατάρτισης των Ελλήνων εταίρων μας και έχουμε παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα όποτε ήταν αναγκαίο, παρόλο που οι ελληνικές αρχές έχουν σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία σ' αυτό τον τομέα".

Απαντώντας σε ερώτηση για "αναβίωση" της εσωτερικής τρομοκρατίας στην Ελλάδα, με αφορμή την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία σε όλο τον κόσμο, η κ. Χαρφ ανέφερε ότι "όπως πολλές χώρες, η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας, τόσο από τον εγχώριο εξτρεμισμό όσο και από τα διεθνή τρομοκρατικά δίκτυα".

Στη συνέχεια, τόνισε ότι "η αντιμετώπιση αυτών, που μέσω της βίας επιδιώκουν να πετύχουν τους στόχους τους, συνεχίζει να είναι μια σημαντική πρόκληση για την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλους συμμάχους".

Εν τω μεταξύ, στο κεφάλαιο για την Ελλάδα της έκθεσης για την τρομοκρατία σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών των ΗΠΑ έκανε έλεγχο σε 3.318 "ύποπτες" τραπεζικές συναλλαγές μέσα στο 2013, αλλά, όπως τονίζεται, "δεν ανακάλυψε στοιχεία χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στην Ελλάδα".