Ολάντ: “Μέχρι το τέλος του χρόνου οι αποφάσεις για την Ελλάδα”

Αναφορά στην Ελλάδα έκανε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής πέντε διεθνών οργανισμών: ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ολάντ δήλωσε αισιόδοξος για την έξοδο της ευρωζώνης από την κρίση, μετά από τις αποφάσεις που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 18 και στις 19 Οκτωβρίου για τον Ενιαίο Μηχανισμό Στήριξης, την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη και την Τραπεζική Ένωση σε συνδυασμό με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, και πρόσθεσε: "Αυτό όμως δεν φθάνει, θα πρέπει να λάβουμε μέχρι το τέλος του χρόνου τις αποφάσεις που αφορούν την Ελλάδα και σε αυτό θα μας βοηθήσει η έκθεση της Τρόικα, καθώς και για κάθε χώρα που θα θέλει να μπει στο μηχανισμό σταθερότητας".

Αργότερα πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Ολάντ απέφυγε να τοποθετηθεί για το αν θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική λύση από το νέο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, που υποστηρίζει η Γαλλία, η επαναγορά του ελληνικού χρέους στη δευτερογενή αγορά, που προκρίνει η Γερμανία. Αντίθετα, αναφέρθηκε και πάλι στην έκθεση της Τρόικας που αναμένεται στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup, τονίζοντας: "Θα εξεταστούν οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της".