Βενιζέλος: Προέχει να γλιτώσει η Ουκρανία τη χρεοκοπία

Στις δύο προτεραιότητες που θα πρέπει να προτάξει η παγκόσμια κοινότητα ως προς τις εξελίξεις στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση από τη Βουδαπέστη, όπου βρίσκεται.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η πρώτη προτεραιότητα αφορά στο διορισμό “μιας νέας συνεκτικής κυβέρνησης που θα έχει την πραγματική δυνατότητα να προστατεύσει τη σταθερότητα και τη δημόσια τάξη”.

Η δε δεύτερη, που όπως διευκρίνισε ο κ. Βενιζέλος είναι προσωπική του πρόταση, την οποία θα συζητήσει στο πλαίσιο της ΕΕ, αναφέρεται στη διοργάνωση μιας “Διεθνούς Διάσκεψης” η οποία θα έχει ως αντικείμενο τα οικονομικά και δημοσιονομικά προβλήματα της Ουκρανίας. Και αυτό διότι, όπως εξήγησε, “προέχει να αποφευχθεί κάθε μορφή άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, η οποία θα οδηγήσει την Ουκρανία στην πραγματική καταστροφή”.

Επεξηγώντας την πρότασή του, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως “το πρόβλημα της Ουκρανίας, οι οικονομικές και δημοσιονομικές διαστάσεις του, δεν είναι μόνο γεωπολιτικές ή περιφερειακές, είναι καθολικές και δημιουργούν παγκόσμιες προκλήσεις. Το ηθικό και πολιτικό μας καθήκον είναι επομένως, να αναζητήσουμε μια σοβαρή, ευφυή, ευέλικτη και εφαρμόσιμη απάντηση”.