Ανησυχία Αβραμόπουλου για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Μεγάλη ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία, εξέφρασε ο προεδρεύων του Συμβουλίου των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δήλωση του λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της άτυπης διήμερης συνόδου στο Ζάππειο Μέγαρο. Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εκτονωθεί η ένταση και θα αποκατασταθεί η τάξη στη χώρα αυτή.

«Η άτυπη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της ΕΕ γίνεται σήμερα στην Αθήνα, κάτω από τη σκιά των εξελίξεων στην Ουκρανία, κάτι που είναι εύλογο να μας απασχολήσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αν και περιμένουμε τα αποτελέσματα της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, καθώς και της αποστολής που έχει σταλεί στην Ουκρανία», επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όσον αφορά στα θέματα της άτυπης συνόδου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι μείζον ζητούμενο είναι η ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών και η διαμόρφωση κοινής πολιτικής που θα προωθεί την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

Απαντώντας σε ερώτηση ξένου ανταποκριτή, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση της ΕΕ στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, ο κ. Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα παρέχει μόνο τεχνική υποστήριξη, μέσω του ελληνικού στρατηγείου επιχειρήσεων της ΕΕ στη Λάρισα.