Εξωτερικών: Μόνη οδός για της αποζημιώσεις το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Μοναδική οδό για την πρακτική και αποτελεσματική προστασία των ελληνικών εθνικών συμφερόντων χαρακτηρίζει το αίτημα για γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) για το συνολικό χειρισμό στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, το υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά τις βολές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου, που χαρακτήρισε φόβο και ροκάνισμα του χρόνου το αίτημα για δεύτερη απόφαση του ΝΣΚ, «βαφτίζοντας τη γνωμοδότηση της παραπάνω επιτροπής, «πρόταση», το ΥΠΕΞ, απάντησε με ανακοίνωσή του ότι πρόκειται για την μόνη οδό.

Έτσι, η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Όταν ο κ. Γλέζος διαβάσει το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, θα αντιληφθεί ότι η πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, να ζητήσει γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το συνολικό χειρισμό της υπόθεσης και την περαιτέρω συνεργασία των στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδας και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ήταν η μόνη οδός για την πρακτική και αποτελεσματική προστασία των ελληνικών εθνικών συμφερόντων».