Κοινός προβληματισμός Τσίπρα-Λέτα για την κρίση

Συνάντηση με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα, στο Πρωθυπουργικό Μέγαρο στη Ρώμη είχε σήμερα το απόγευμα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, η οποία κράτησε περίπου τρία τέταρτα. 

Στη συνάντηση -η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα- ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τις βασικές θέσεις της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την αντίθεσή του στις πολιτικές λιτότητας, ενώ τόνισε πώς πρέπει να υπάρξει συνεργασία των λαών της Μεσογείου για την ανάπτυξη. 

"Εξήγησα στον Ιταλό πρωθυπουργό ότι βασικό μήνυμα της υποψηφιότητάς μου είναι ότι η λιτότητα σκοτώνει την Ευρώπη κι ότι - αν θέλουμε να διατηρήσουμε την Ενωμένη Ευρώπη- οφείλουμε να να σταματήσουμε άμεσα τα σκληρά προγράμματα της λιτότητας, ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό Νότο" δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

"Είχα την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις οικονομικές εξελίξεις και για την αναγκαία συνεργασία των λαών του Νότου που επιμένουν να σταματήσουμε αυτή την αδιέξοδη πολιτική προκειμένου να επενδύσουμε σε πολιτικές ανάπτυξης, σε πολιτικές που ενισχύουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή" είπε ακόμα ο Αλ Τσίπρας.

Σε ερώτηση εάν βρήκε ανταπόκριση από τον Λέτα στους προβληματισμούς του για την οικονομική κρίση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

"Νομίζω ότι σε πολλά σημεία υπήρξε κοινή διαπίστωση. Η κρίση αυτή είναι καταστροφική. Επενεργεί με τρόπο διαλυτικό τόσο στον κοινωνικό ιστό όσο και στο πολιτικό σύστημα. Ως εκ τούτου νομίζω ότι υπήρξαν πολλά σημεία στα οποία μπορεί κανείς να πει ότι ο προβληματισμός μας είναι κοινός"