Συνάντηση Σαμαρά-Πούτιν: Στόχος η τόνωση των ελληνορωσικών σχέσεων

Με τον Βλαντιμίρ Πούτιν συναντάται ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς σήμερα Τρίτη το απόγευμα (5μμ) στις Βρυξέλες.

Η Αθήνα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην συνάντηση - η οποία ορίστηκε εκτάκτως όταν έγινε γνωστό ότι και οι δύο άνδρες θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες- καθώς θεωρείται ένα καλό βήμα για την αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών.

Πρόκειται για τη πρώτη κατ ιδίαν συνάντηση των κ. Σαμαρά και Πούτιν, μετά από περίπου δυο χρόνια, πριν η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Τα θέματα, που θα συζητηθούν, αφορούν στις σχέσεις Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά, παράλληλα, αναμένεται να γίνει μια πρώτη συζήτηση για την ενδυνάμωση των ελληνορωσικών σχέσεων στο πεδίο της οικονομίας.

Ας σημειωθεί οτι η Αθήνα έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά διπλωματικών κινήσεων, προκειμένου να αναθερμάνει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η επίσκεψη στην Αθήνα πριν λίγους μήνες της προέδρου του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματβιένκο, έδωσε την ευκαιρία στην ελληνική πλευρά να αποστείλει μήνυμα φιλίας και συνεργασίας στη Μόσχα, τονίζοντας ότι η χώρα μας προσβλέπει στις ρωσικές επενδύσεις σε όλους τους τομείς.