ΥΠΕΞ: Περιττά τα σχόλια για τη δήλωση Ερντογάν

"Η αμφισβήτηση, από πλευράς του Τούρκου πρωθυπουργού, της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να αφυπνίσει, επιτέλους, τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό. Οιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός επ' αυτού είναι περιττός" δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κ. Κούτρας, σχολιάζοντας δήλωση του Τ. Ερντογάν, ότι δεν υπάρχει κράτος που να ονομάζεται Κύπρος.

Να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, καλεί τον υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο, η βουλευτής και υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ότι δεν ξέρει χώρα με το όνομα Κύπρος.

Θα αρθεί άραγε ο κ. αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών στο ύψος των περιστάσεων, όπως επιβάλλουν τα αξιώματά του ή θα παραμείνει απορροφημένος από την αναζήτηση στοιχείων κατά του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας δευτερεύουσας σημασίας τη δήλωση Ερντογάν; διερωτάται η κ. Δούρου.

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της Τουρκίας η δήλωση που έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν ότι δεν "υπάρχει κράτος που λέγεται Κύπρος".