Λαβρόφ: Η συνεργασία με την Ελλάδα μπορεί να επεκταθεί περισσότερο

Αναφορά στους δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με τη Ρωσία έκανε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά την ομιλία του σε ημερίδα που διοργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 185 χρόνων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών.

"Ελλάδα και Ρωσία είναι σταθεροί εταίροι και φίλοι. Και οι δύο υποστηρίζουν την ισχύ και το σεβασμό αρχών δικαίου και στην επίλυση των προβλημάτων μέσω διαλόγου. Ο διάλογος και η συνεργασία μας σε τομείς της οικονομίας και του εμπορίου προχωρούν καλά και θα επεκταθούν περισσότερο", τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Ο κ. Λαβρόφ έχει συνάντηση στις 11 το πρωί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενώ στις 12 το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και υπογραφή διμερών συμφωνιών. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Λίγο πριν από την ομιλία του στην ημερίδα για τις ελληνορωσικές σχέσεις ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος του δώρισε πίνακα που αναπαριστά τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Στην ημερίδα παρίστανται επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, αλλά και ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων Βλαντιμίρ Γιακούνιν.