Στο τραπέζι του Euroworking Group για τα νέα μέτρα της συμφωνίας

Αποτίμηση του Hilton και συζήτηση για τα πλεονάσματα και τα προαπαιτούμενα

Οι αλλαγές που πλήττουν συντάξεις και αφορολόγητο καθώς και τα αντίμετρα που θα εφαρμοστούν αν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος τίθενται στις 9:30 στο μικροσκόπιο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ταυτόχρονα με αντικείμενο την προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη την Τρίτη, θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα το EuroWorking Group.

Η Γερμανία συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση καθώς ζητάει πλεόνασμα 3,5% για δέκα χρόνια μετά το 2018, ενώ η ελληνική πλευρά προτείνει 3 χρόνια μετά το 2018.

Το οριστικό πράσινο φως στη συμφωνία θα δοθεί από το Eurogroup στις 22 Μαΐου και η εκταμίευση της δόσης αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Θα προηγηθούν δύο συνεδριάσεις του EuroWorking Group, η μία σήμερα Πέμπτη και η δεύτερη είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαΐου.

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Συντάξεις και αφορολόγητο και αντίμετρα που θα εφαρμοστούν αν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος μπαίνουν το πρωί στο μικροσκόπιο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.