Μητσοτάκης με Μέρκελ για μεταρρυθμίσεις, φτώχεια και ανεργία

Ο αρχηγός της ΝΔ έθεσε και το θέμα του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητώντας πολιτική αλλά και υλική στήριξη

Την ξεκάθαρη θέση της ΝΔ πως η θέση της Ελλάδας είναι στον στενό πυρήνα της Ευρώπης και την Ευρωζώνη μετέφερε στη Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του CDU στο Βερολίνο και κράτησε περίπου μία ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε στην κα Μέρκελ τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία δίνοντας έμφαση στην ανεργεία και τη φτώχεια και υπεραμύνθηκε της ανάγκης επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στο θέμα της αξιολόγησης οδηγούν τους πιστωτές σε υπερβολικές απαιτήσεις, ενώ μετέφερε τις σκέψεις του για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ σε όλους τους τομείς, όπως στη δημόσια διοίκηση, την παιδεία και τη δικαιοσύνη. Οπως είπε μάλιστα η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι το πιο ουσιασικό συστατικό για να βγει η χώρα από την κρίση.

Στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το θέμα του προσφυγικού -μεταναστευτικού ζητώντας πολιτική αλλά και υλική στήριξη από το Βερολίνο, αναγνώρισε πάντως πως έχουν υπάρξει καθυστερήσεις σε όσα θα έπρεπε να γίνουν. Κ. Μητσοτάκης και Α. Μέρκελ συνομίλησαν κατ' ιδίαν για 20 λεπτά, ενώ ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή συνεργατών των δύο πλευρών. Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με βουλευτές του CDU στο γερμανικό κοινοβούλιο.