Δε θα αλλάξει τίποτα αν εκλείψει η ΧΑ, λένε 3 στους 4 πολίτες

Μάλλον δύσπιστοι εμφανίζονται οι περισσότεροι Έλληνες αναφορικά με τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής και το κατά πόσον τα κίνητρα της επιχείρησης αυτής ήταν το συμφέρον της κοινωνίας και η προστασία της δημοκρατίας, και όχι ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, σύμφωνα με έρευνα της MRB για λογαριασμό του enikos.gr.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 76,7% των πολιτών εκτιμά πως δε θα αλλάξει τίποτα στην πολιτική σκηνή της χώρας ακόμα κι αν εκλείψει η Χρυσή Αυγή, ενώ ένα 63,5% πιστεύει πως οι διώξεις στελεχών της Χρυσής Αυγής έγιναν για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Παράλληλα, λίγο περισσότεροι από τους μισούς (51,2%) εκτιμά πως οι διώξεις αυτές γίνονται με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και μόνο το 52,7% θεωρεί πως τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίζονται οι διώξεις αυτές δεν αμφισβητούνται.

Σε ερώτηση για τα αίτια της ανόδου της Χρυσής Αυγής, το 48% αναφέρει την οικονομική κρίση, το 38,5% την απαίτηση της κοινωνίας για δικαιοσύνη, το 30% τους παράνομους μετανάστες και το 22,6% την αυξημένη εγκληματικότητα.

Αίσθηση προκαλεί εξάλλου το γεγονός ότι το 31,1% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η Χρυσή Αυγή είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα, όμως με ακραίες θέσεις, ενώ το 57,6% πιστεύει ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση