Γεωργιάδης: Κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν δεν έχουν πάντα δίκιο

“Θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς”, διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε έκτακτη ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους, ανακοινώνοντας τη σύλληψη του προέδρου των εργαζομένων του νοσοκομείου “Σωτηρία” για εκβιασμό της προέδρου του νοσοκομείου.

Ο εν λόγω συνδικαλιστής, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, συνελήφθη με 50.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα στην τσέπη, λίγη ώρα αφότου έφυγε από το σπίτι της προέδρου του νοσοκομείου Μ. Καρρά, η οποία σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας, του έδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Ο συνδικαλιστής φέρεται να αξίωσε ένα μέρος από τα 4 εκατ. ευρώ του προγράμματος ΕΣΠΑ που είχε δοθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να συνάψει την σύμβαση με το νοσοκομείο “Σωτηρία”, ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν πίσω από το χρηματισμό υπάρχουν συνεργοί άλλοι συνδικαλιστές ή εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε εμφατικά ότι κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν (υπονοώντας τους συνδικαλιστές) “δεν έχουν πάντα δίκιο”, ενώ ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τον πολιτικό χώρο από όπου προέρχεται ο συνδικαλιστής, δήλωσε ότι εξ όσων γνωρίζει παλιά ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ, αλλά τελευταία “είχε γίνει αντιμνημονιακός και πήγαινε εκεί που πάνε όλοι αυτοί, αριστερότερα”, “φωτογραφίζοντας” καθαρά τον ΣΥΡΙΖΑ.