Μητσοτάκης: Η ‘Διαύγεια’ είναι το μόνο σωστό πράγμα που έκανε ο Παπανδρέου

"Η Διαύγεια είναι ίσως το μόνο σωστό πράγμα που έκανε ο κ. Παπανδρέου ως Πρωθυπουργός" σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Είχε άλλη μία καλή ιδέα, το "opengov", το οποίο όμως φρόντισε ο ίδιος να το απαξιώσει πλήρως στην πορεία διορίζοντας κολλητούς και φίλους", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star.

Θυμίζουμε ότι τόσο ο Παπανδρέου, όσο και το ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του, αντέδρασαν έντονα στο ενδεχόμενο ουσιαστικής κατάργησης της "Διαύγειας". Η Χαριλάου Τρικούπη με ανακοίνωσή της άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει βέτο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο υπουργός αρνήθηκε κάθε ενδεχόμενο κατάργησης της 'Διαύγειας', ενώ τόνισε με έμφαση πως δεν τίθεται σε καμία περίπτωση τέτοιο ζήτημα: "Ειδικά στα ζητήματα διαφάνειας δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου", ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως το συγκεκριμένο άρθρο (20) θα επαναδιατυπωθεί, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή παρερμηνεία.

Για κυβερνητική αναδίπλωση μπροστά στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, κάνουν λόγο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ. Ο κύριος Μητσοτάκης τόνιζε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει την καθιέρωση της "Διαύγειας".

Παρόλ' αυτά δεν εξήγησε γιατί δόθηκε χρόνος μόλις δυο ημερών για να γίνει διαβούλευση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου κι αρκέστηκε να πει πως με απόφασή του δόθηκε παράταση ως τις 9 Οκτωβρίου.