“Ο Τσίπρας είναι κάπως πιο αριστερός, αλλά αυτό διορθώνεται…”

“Είμαστε και οι δυο πολιτικοί της Αριστεράς. Ο κ. Τσίπρας είναι κάπως πιο αριστερός από εμένα, αλλά μπορεί να διορθωθεί σιγά- σιγά", δήλωσε με αρκετή δόση χιούμορ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αλέξη Τσίπρα από τος Βρυξέλλες.

Οι δύο άνδρες είχαν συνάντηση σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα, στην οποία κυριάρχησαν η οικονομία, αλλά και οι εξελίξεις αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή.

"Οι ναζί είναι και θα παραμείνουν ναζί. Δεν υπάρχει χώρος για τους ανθρώπους αυτούς σε καμία κοινωνία. Γι' αυτό και καλούνται όλοι οι δημοκράτες να κινητοποιηθούν και να κινητοποιήσουν κάθε δύναμη, που διαθέτουν κατά αυτών των ανθρώπων, που περιφρονούν όλες τις αξίες", ξεκαθάρισε ο Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή

Ο κ. Σουλτς προανήγγειλε ακόμα πως θα έχει την δυνατότητα να ξανασυναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να ξανασυζητήσουν για τον κοινό τους στόχο, που είναι η κοινωνική δικαιοσύνη στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στο σχόλιο του Μάρτιν Σουλτς για την... αριστεροσύνη του, επισημαίνοντας πως “είπε ότι είμαστε αριστεροί πολιτικοί, έχοντας κάποιες διαφορές μεταξύ μας. Δεν ξέρω ποιος από τους δυο μας πρέπει να διορθωθεί. Είναι βέβαιο, όμως, ότι πρέπει να διορθωθεί και μάλιστα ριζικά η εφαρμοζόμενη πολιτική στην Ελλάδα”.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, συμφώνησε με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση για την έξοδο από την κρίση, ότι “λύση δεν είναι να φορτώνεις με δάνεια, προκειμένου να αποπληρωθούν τα προηγούμενα, αλλά λύση είναι η ανάπτυξη, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η καταπολέμηση της ανεργίας.”.

Μάλιστα, οι δύο άνδρες μίλησαν και για την ανάγκη ενίσχυσης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ο κ. Σουλτς διατύπωσε τη σκέψη για τη δυνατότητα θεσμικού ελέγχου των 2/3 της τρόικας από τον θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.