Στηρίζει πλήρως Δένδια και Αθανασίου το Μαξίμου

Δε φαίνονται να ευσταθούν οι φήμες που κυκλοφόρησαν το μεσημέρι για επικείμενη παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, καθώς αφενός το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες αυτές, αφετέρου ο ίδιος ο κ. Αθανασίου χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά “αστειότητες”.

Οι φήμες αυτές έκαναν την εμφάνισή τους μετά την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που συνελήφθησαν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Αθανασίου, για έναν βουλευτή της Χρυσής Αυγής διετάχθη προσωρινή κράτηση, ενώ για τους υπόλοιπους υπήρχαν αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και για τον λόγο αυτόν διατάχθηκαν περιοριστικοί όροι. “Θα συνεχιστεί η ανάκριση και θα δούμε τι θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη” σημείωσε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε: “Η ελληνική δικαιοσύνη είναι θεσμικά ανεξάρτητη και έχει μια ζηλευτή ανεξαρτησία, που δεν έχουν άλλες χώρες”.

Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου στηρίζει τους δύο υπουργούς, παρά το “μούδιασμα” που προκάλεσε αρχικά η μη προφυλάκιση των βουλευτών. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν στο news.gr ότι και οι δύο υπουργοί τυγχάνουν της πλήρους στήριξης του πρωθυπουργού και συνεπώς δεν θα πρέπει να αναμένονται παραιτήσεις.