Ξαφνιάστηκαν Μαξίμου και κόμματα από την απελευθέρωση

Αμηχανία και αιφνιδιασμό προκάλεσε στην κυβέρνηση η απόφαση των ανακριτικών αρχών να αφήσουν ελεύθερους τους τρεις από τους τέσσερις βουλευτές της Χρυσής που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Οι βουλευτές περιμένουν την επόμενη μέρα στη Βουλή και ποια θα είναι η στάση των βουλευτών που μετά τις χειροπέδες και τα κρατητήρια, ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής.

"Η ποινική προδικασία είναι μόλις στην αρχή της και δεν χρειάζεται να γίνει κανένα σχόλιο", δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε εξάλλου, ότι "το κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο απέναντι στο ναζισμό και τους εκφραστές του είναι δεδομένο και αρραγές".

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η αντίδραση ήταν εξαιρετικά ψύχραιμη. "Το γεγονός ότι είναι ελεύθεροι δεν σημαίνει ότι είναι αθώοι, είναι υπόδικοι. Η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει με βάση τους κανόνες του Κράτους Δικαίου", σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε τηλεοπτική εκπομπή, σχολιάζοντας την απελευθέρωση των τριών βουλευτών της ΧΑ, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου και Μίχου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων την απόφαση της δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή τόνισε ότι εξ' αρχής έπρεπε να υπάρχει νηφαλιότητα και ψυχραιμία επι της υποθέσεως κάτι που όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ, δεν υπήρχε.

"Βρισκόμαστε σε ένα κλίμα πολιτικής πόλωσης. Το γεγονός ότι δεν εκρίθησαν προφυλακιστέοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν σημαίνει ότι έχουμε ολοκληρωμένη την κρίση της δικαιοσύνης", σχολίασε αρχικά ο κ. Κουβέλης και συνέχισε: "Η προφυλάκιση δεν είναι προκαταβολή ποινής, είναι ένα μέτρο για την αποτροπή άλλων γεγονότων".