ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ – ΟΧΙ – ΟΧΙ Στη φυλακή Κασιδιάρης, Λαγός, Μίχος, Παναγιώταρος

Στις φυλακές θα οδηγηθούν, για σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους που κράτησαν σχεδόν 20 ώρες.

Οι τέσσερις βουλευτές κρίθηκαν προφυλακιστέοι και θα οδηγηθούν στα κελιά τους στις φυλακές μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Το κατηγορητήριο για τους τέσσερις Χρυσαυγίτες είναι ιδιαίτερα βαρύ και σχεδόν το ίδιο, ενώ αναμένεται η απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, η οποία και θα κρίνει την τύχη του. Αν δηλαδή θα περάσει και αυτός πίσω από τα κάγκελα της φυλακής ή αν θα αφεθεί ελεύθερος. Την Πέμπτη ανάλογη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τον κατηγορούμενο ως υπαρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο μαραθώνιος απολογιών ξεκίνησε την Τρίτη για τους 4 που οδηγούνται στις φυλακές, και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το πρωί.

Πρώτος πέρασε το κατώφλι του ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος απολογήθηκε επί περίπου επτά ώρες στον ανακριτή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής και τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα και να απάντησε πολιτικά, αλλά δεν έπεισε και θα προφυλακιστεί.

Φέρεται, μάλιστα, να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες. Ο βουλευτής φέρεται να ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως εκπαιδευτή δολοφόνων από πρόσωπα-μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους. Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι' αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

Επίσης, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Τους ανακριτές δεν έπεισαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής  Παναγιώταρος, Λαγός και Μίχος.