Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο Κασιδιάρης

Ενώπιον των ανακριτών βρίσκονται για να απολογηθούν οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. "Είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλα", φώναξε ο Ηλίας Παναγιώταρος καθώς μεταφερόταν στην Ευελπίδων στους περίπου εκατό υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν έξω από το κτίριο, φωνάζοντας "ήρωες- ήρωες" και χειροκροτώντας.

Οι Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βαρύ κατηγορητήριο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Τη διαδικασία των απολογιών άνοιξε ο Ηλίας Κασιδιάρης, για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση. Στη μαραθώνια απολογία του, που κράτησε σχεδόν επτά ώρες, ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε αυτόν πράξεις, ενώ στις ερωτήσεις του ανακριτή για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής, απάντησε κατηγορηματικά πως κανένας επιχειρηματίας δεν εμπλέκεται σε αυτήν.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ηλίας Κασιδιάρης πιστεύει πως γνωρίζει το όνομα ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων που αποκάλυψαν στη Δικαιοσύνη πληροφορίες για τη δράση της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων που στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βουλευτής φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Μετά το τέλος της απολογίας του Ηλία Κασιδιάρη, σειρά πήρε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετατέθηκε για την Τετάρτη, από την Τρίτη που αρχικά είχε προσδιοριστεί, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη.

Βαριά κατηγορητήρια για την ηγετική ομάδα δράσης της Χρυσής Αυγής έχει συντάξει ο ανακριτής της υπόθεσης Σπύρος Γεωργουλέας.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος εμφανίζεται ως ο απόλυτος ηγέτης της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, τόσο του πολιτικού της όσο και του στρατιωτικού της μέρους.

Ως στοιχείο που "δένει" το κατηγορητήριο του Μιχαλολιάκου αναφέρεται η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αφού από τις αποκαλυπτικές συνομιλίες προκύπτει ότι ενημερώθηκε μετά την επίθεση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Γίνεται αναφορά στην επικοινωνία η οποία φέρεται να αποδεικνύει και την ιεραρχία: Ο Γιώργος Ρουπακιάς που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 34χρονο ράπερ επικοινώνησε με τον "πυρηνάρχη" της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, αυτός με τη σειρά του τηλεφώνησε στον Γιάννη Λαγό και εν συνεχεία ο βουλευτής μίλησε στον Ν. Μιχαλολιάκο.

Για τον Ηλία Κασιδιάρη το κατηγορητήριο αναφέρει ότι είχε τον ρόλο της εκπαίδευσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία όπως αποκαλύπτεται γινόταν και με αληθινά πυρά.

Το κατηγορητήριο είναι σχεδόν ίδιο για όλους από την ηγετική ομάδα.