Η ΝΔ διέγραψε τον δικηγόρο που ανέλαβε τον Κασιδιάρη

Διεγράφη από τη ΝΔ ο δικηγόρος Παύλος Σράκης, καθώς ανέλαβε την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη, στην υπόθεση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, όπου ο κ. Κασιδιάρης εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για τη στρατιωτική εκπαίδευση των μελών και ανήκε στον στενό πυρήνα της οργάνωσης.

"Με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφεται για αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά από τα μητρώα μελών του κόμματος, ο κ. Παύλος Σαράκης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του κόμματος", τονίζειται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι χθες, αβάσιμο χαρακτήρισε το κατηγορητήριο για τον πελάτη του ο δικηγόρος του Ηλία Κασιδιάρη, Παύλος Σαράκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του STAR.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Σαράκης, "πιάσανε τον Κασιδιάρη για να μην κατέβει δήμαρχός", για να προσθέσει ότι "Δεν υπάρχει το ελάχιστο επιβαρυντικό στοιχείο για τον Ηλία Κασιδιάρη".

"Τα όπλα που βρέθηκαν στην οικία του πελάτη μου είναι όλα νόμιμα. Αυτά δεν αποτελούν για το ποινικό δίκαιο, τεκμήρια ενοχής. Δεν υπάρχει καμία συνομιλία που να τον ενοχοποιεί για το ελάχιστο, αντίθετα υπάρχει ένα βαρύ κατηγορητήριο που δεν διασταυρώνεται από την πραγματικότητα" υποστήριξε ο κ.Σαράκης.

Σχολιάζοντας το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ.Βουρλιώτη, ο κ.Σαράκης το χαρακτήρισε «πολύ φτωχό» και πρόσθεσε "αυτό αποδεικνύει  το έλλειμμα των εισαγγελικών αρχών να τεκμηριώσουν μια βαρύτατη κατηγορία".

Ο κ. Σαράκης έκανε λόγο για αντισυνταγματικότητα των διαδικασιών, ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως δεν υπάρχει το ελάχιστο επιβαρυντικό στοιχείο για τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ερωτώμενος για το εάν ο κ.Κασιδιάρης εκπαίδευε μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής στις πολεμικές τέχνες, ο κ. Σαράκης είπε ... "καλά θα κάνουν οι αρχές πρώτα να βρουν τις αποθήκες των όπλων και μετά να εξαπολύουν τέτοιο δριμύ κατηγορητήριο"

Ο κ.Σαράκης μίλησε για 'πολιτική δίωξη' όσον αφορά τον πελάτη του, κάνοντας παράλληλα έκκληση στις διωκτικές αρχές αν θέλουν  τον στείλουν στην φυλακή, τουλάχιστον να δώσουν στην δημοσιότητα στοιχεία επιβαρυντικά για αυτόν, διαφορετικά όπως είπε θα είναι υπόλογοι στη συνείδηση όλης της κοινωνίας.