Βενιζέλος: Δε θα παραιτηθούν οι χρυσαυγίτες βουλευτές

Δικαιωμένος δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι: "Νιώθω ένα είδος δικαίωσης, είμαι ο πρώτος που έθεσε το ζήτημα αυτό" και πρόσθεσε: "Χαίρομαι γιατί κάλλιο αργά παρά ποτέ, μία στυγνή δολοφονία ενεργοποιεί αντανακλαστικά που θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί εδώ και καιρό".

Υπογράμμισε ότι στον ΟΗΕ το ζήτημα της Χρυσής Αυγής τίθεται όσο και η οικονομική κρίση και επεσήμανε: "Είναι λάθος να θεωρεί κανείς ότι η διολίσθηση σε πράξεις βίας είναι αυτόματο αποτέλεσμα της κρίσης. Κάθε κοινωνία έχει περιθώρια επιλογής, τίποτα δεν είναι αυτόματο".

Μάλιστα τόνισε ότι όποιος πιστεύει ότι η άνοδος του ναζισμού είναι αυτόματη λόγω της κρίσης είναι επικίνδυνα ανιστόρητος.

Επεσήμανε ότι: "Η Δημοκρατία έχει μηχανισμούς αυτοάμυνας. Η δικαιοσύνη καλείται να προστατεύσει τη Δημοκρατία. Η Ελληνική κυβέρνηση και η κοινωνία έχουν την αποφασιστικότητα η χώρα όχι να ξεπεράσει απλά την κρίση, αλλά και την κρίση αξιών".

Δεν θα παραιτηθούν οι βουλευτές - Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, δεν θα παραιτηθούν, έκανε ο Ευ. Βενιζέλος.

"Δεν θα τολμήσουν να παραιτηθούν. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθούν και όσοι είναι αναπληρωματικοί στα ψηφοδέλτια του μορφώματος", επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι σε οποιοδήποτε σενάριο η δημοκρατία έχει τα μέσα για να αμυνθεί και να μην εξευτελιστεί με εκλογές κάθε τόσο. Μάλιστα είχε επαφές με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη για το συγκεκριμένο θέμα.

"Ποτέ δεν εξέλαβα στα σοβαρά τα σενάρια των παραιτήσεων", σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, διαμηνύοντας παράλληλα ότι κανείς δεν μπορεί να προκαλέσει μια κοινοβουλευτική κρίση.

"Κανείς δεν θα εξευτελίσει τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς", τόνισε ο κ Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους της.

Παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας "κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον Μιχαλολιάκο για να προωθήσει τη στρατηγική του η οποία τώρα εμφανίζεται αμήχανη.

Με εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή που οι θεσμοί λειτουργούν κάποιοι είναι αμήχανοι, σχεδόν δυσαρεστημένοι, τους ενδιαφέρει το αντιμνημονιακό μέτωπο και οι εκλογές.

Αν δεν μπορούμε να είμαστε ενωμένοι στα θεμελιώδη, στον μονομέτωπο αγώνα κατά του ναζισμού, τότε είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων".