Κόβουν το κρατικό χρήμα σε Χρυσή Αυγή και κατηγορούμενους βουλευτές

Να μην πληρώνονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και το κόμμα επιθυμεί η κυβέρνηση και φέρνει ανάλογες νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή.

Ο αρχηγός του κόμματος κατηγορούμενος για σύσταση εγκληαμτικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολίακος και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Λαγός, Μίχος, Παππάς και Παναγιώταρος, βρίσκονται ήδη στα κρατητήρια στη ΓΑΔΑ και πλέον η κυβέρνηση και η Βουλή θα προχωρήσουν στο επόμενο βήμα που είναι οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουν την οργάνωση.

Εντός της ημέρας αναμένεται να κατατεθεί ρύθμιση στη Βουλή και προβλέπει την αναστολή, σε πρώτη φάση, της κρατικής επιχορήγησης σε κόμμα του οποίου βουλευτές βαρύνονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στην περίπτωση που υπάρξει δικαστική καταδίκη, η αναστολή θα μετατρέπεται σε διακοπή.

Την ίδια ώρα η Βουλή κινείται στην κατεύθυνση της αλλαγής του Καταστατικού της σχετικά με την καταβολή της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης σε βουλευτές που κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις. Ο πρόεδρος του Σώματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης προτίθεται να φέρει σήμερα το θέμα στην Επιτροπή Κανονισμού για να ληφθεί η απόφαση.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ακόμη και αν προφυλακιστούν θα λαμβάνουν κανονικά την μηνιαία αποζημίωση τους, θα έχουν δωρεάν κινητά και θα πληρώνονται για τα έξοδα των γραφείων τους...

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο news.gr