Γιατί κρύβεται ο καταζητούμενος υπαρχηγός Χρήστος Παππάς

Κρυμμένος παραμένει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και φερόμενος ως υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης – σύμφωνα με το πόρισμα. Πλέον ο βουλευτής είναι καταζητούμενος μετά το ένταλμα σύλληψης που εξεδόθη αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σε περίπτωση που δεν οδηγηθεί ενώπιον των αρχών εντός 24 ωρών ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, τότε θα πρέπει να ζητηθεί η άρση ασυλίας του από την βουλή.

Μέχρι το πρωί της Κυριακής η Αντιτρομοκρατική και η ασφάλεια δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν παρά τις εφόδους σε σπίτια στην Αθήνα και στην περιφέρεια, αλλά και την έφοδο στη Βουλή, στα γραφεία του κόμματος.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο κ. Παππάς ενδεχομένως να καταστρέψει ορισμένα στοιχεία επιβαρυντικά για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε τοπικά γραφεία επιχειρούν να εξαφανίσουν στοιχεία.

Το βράδυ του Σαββάτου, τρία άτομα, ηλικίας 29, 40 και 43 ετών συνελήφθησαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αρτέμιδα.
Σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν να μεταφέρουν με αυτοκίνητο 9 κράνη, 70 κοντάρια εκ των οποίων μερικά με σημαίες, καθώς και 11 ασπίδες. Στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ανά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή.
Η δίωξη θα προσωποποιηθεί από τον ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση. Οι κατηγορούμενοι βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στο news.gr