New York Times: “Συνελήφθη ο ηγέτης της ακροδεξιάς στην Ελλάδα”

"Συνελήφθη ο ηγέτης της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, εντάλματα και για άλλους", τιτλοφορείται το άρθρο των New York Times για τις συλλήψεις του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και βουλευτών του κόμματος.

Επίσης, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το κόμμα αντέδρασε οργισμένα στις συλλήψεις αυτές και έστειλε γραπτά μηνύματα σε δημοσιογράφους. "Καλούμε όλους να υποστηρίξουν τον ηθικό και δίκαιο αγώνα μας κατά του διεφθαρμένου συστήματος. Όλοι στα γραφεία μας", ανέφερε το μήνυμα.

"Τέσσερις υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή είναι μεταξύ των συλληφθέντων μελών του κόμματος, καθώς κλιμακώνεται η αντίδραση της κυβέρνησης μετά τη δολοφονία που διέπραξε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, οπαδός του κόμματος", γράφουν οι New York Times, σημειώνοντας πως είναι "η πρώτη φορά από το 1974 που συλλαμβάνονται εν ενεργεία βουλευτές".

Οι συλλήψεις, επισημαίνει η εφημερίδα, γίνονται 11 ημέρες μετά τη δολοφονία ενός ράπερ από μέλος, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, της Χρυσής Αυγής. Παρ' ότι το κόμμα αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, φαίνεται να υποχωρεί η απήχησή του στον ελληνικό λαό.