Συνάντηση Λαγκάρντ – Σαμαρά

Συνάντηση με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει την επόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις. Ο πρωθυπουργός, αναχωρεί για την Νέα Υόρκη το Σάββατο και από εκεί θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον όπου θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων και σε ερώτηση αν θα ληφθούν νέα μέτρα στην Ελλάδα επανέλαβε μόνο ότι στόχος του ταμείου και των άλλων εταίρων είναι η Ελλάδα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας.

Επίσης, σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που υπάρχουν στον ευρωπαϊκό χώρο για τη δράση της Χρυσής Αυγής και για το γεγονός ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι η άνοδος του ναζιστικού κόμματος οφείλεται στα σκληρά μέτρα λιτότητας, ο κ. Ράις δεν έκανε καμία τοποθέτηση για την Χρυσή Αυγή, επαναλαμβάνοντας ότι αποστολή του Ταμείου είναι να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα, σημειώνοντας ξανά τους τομείς της ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της ανεργίας.