Επιμένει ο Αθανασίου ότι δεν χρειάζεται σύσκεψη πολιτικών αρχηγών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει στη Βουλή αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης επέμεινε στο ότι δεν πρέπει να γίνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα της Χρυσής Αυγής, πριν ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα, εξηγώντας ότι "υπήρχε ο κίνδυνος να θεωρηθεί ποδηγέτηση και πίεση προς τη Δικαιοσύνη".

Πρόσθεσε όμως: "Εξέφρασα μια προσωπική άποψη και σε καμία περίπτωση δεν θα υποκαταστήσω τη βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Ο Ν. Βούτσης, του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον παρόντα Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου, κατά τη συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, δήλωσε μεταξύ άλλων το εξής: "Με τη χθεσινή σας παρέμβαση, η οποία δόθηκε ως επίσημη διαρροή από το Μαξίμου, σχετικά με την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη "Χρυσή Aυγή", χρεώνεστε προσωπικά και επενδύετε, μάλιστα με τη θεσμική υπόσταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, την προφανή αμηχανία αλλά και την κατάρρευση της στρατηγικής της κυβέρνησης για τα "δύο άκρα", ενώ είναι αυτονόητη και πλήρης η διάκριση των αναγκαίων πολιτικών πρωτοβουλιών στο δημόσιο χώρο σε σχέση με τις συνεχιζόμενες έρευνες και τις διαδικασίες της δικαιοσύνης και της αστυνομίας".