Κασιδιάρης: Να καταργηθεί το Ειδικό Τέλος Ακινήτων

Ερώτηση στη Βουλή για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων κατέθεσε ο Ηλ. Κασιδιάρης μετά τις καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

"Η Χρυσή Αυγή, η μόνη πολιτική δύναμη που δε δεσμεύεται από μεγάλα συμφέροντα και οικονομικά τραστ, έχει ως πρώτο στόχο στον προγραμματισμό της την πάταξη των κοινωνικών ανισοτήτων και την ίση ανακατανομή του εθνικού μας πλούτου σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό" αναφέρει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το ίδιο θέμα έφεραν στη βουλή με ερώτησή τους και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ερώτηση Κασιδιάρη προς τον υπουργό οικονομικών

"Με την από 16/12/2011 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τροποποιήθηκε το άρθρο 53 του Ν. 4021/2011 το οποίο αφορά το ΕΕΤΗΔΕ (Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών ή κοινώς «χαράτσι» της ΔΕΗ). Με τη ρύθμιση αυτή προβλέφθηκε ότι τα ακίνητα με εμβαδόν που υπερβαίνει τα 1000τ.μ και δεν έχουν οικιακή χρήση, θα πληρώνουν το Ειδικό Τέλος μειωμένο κατά 30%, ενώ τα αντίστοιχα ακίνητα με εμβαδόν που υπερβαίνει τα 2.000τ.μ. θα καταβάλουν ποσό μειωμένο κατά 60%. Με την εν λόγω ρύθμιση η πολιτεία προβαίνει σε άνιση κατανομή των δημοσίων βαρών εις βάρος των οικονομικά ασθενέστερων, ευνοώντας τα μεγάλα εμπορικά κέντρα και επιχειρήσεις. Μάλιστα, πρόσφατα έγιναν δημόσιες καταγγελίες από συνδικαλιστές της ΔΕΗ για ολική ή μερική παράνομη απαλλαγή ορισμένων «υψηλών» προσώπων από το Ειδικό Τέλος. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται πως η οικογένεια Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου πλήρωσε 70.545 ευρώ λιγότερα από το προβλεπόμενο ποσό.
 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 
1) Προτίθεται να καταργήσει άμεσα αυτήν την απαράδεκτη ρύθμιση η οποία ευνοεί σκανδαλωδώς τους οικονομικά ισχυρούς; Γενικότερα δε θα τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις της Κυβέρνησης για κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ, χωρίς βεβαίως να το αντικαταστήσει από κάποιο ισοδύναμο ή ακόμη πιο επαχθές μέτρο;
 
2) Έχουν περιέλθει σε γνώση του Υπουργού Οικονομικών και του ΣΔΟΕ οι καταγγελίες για ολική ή μερική παράνομη απαλλαγή ορισμένων «υψηλών» προσώπων από το Ειδικό Τέλος και τι προτίθεται να κάνει για τη διερεύνησή τους;"

Παρακαλούμε περιμένετε ...