Τσίπρας: Να ανασκουμπωθούμε όλοι ενάντια στον φασισμό

Στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν ο Αλέξης Τσίπρας, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάπτυξη του φασισμού και των νεοναζί στην Ελλάδα.

“Το εξαιρετικά δυσάρεστο αυτό γεγονός πρέπει να μας συγκλονίσει όλους μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι οι επιπτώσεις της οικονομίας στην κοινωνία μπορεί να είναι πολυδιάστατες και οφείλουμε όλοι να ανασκουμπωθούμε, ώστε αυτό το φαινόμενο να σταματήσει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα, γιατί είναι μια απειλή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το έγκλημα στο Κερατσίνι καταδίκασε και ο Γεργκ Άσμουσεν, χαρακτηρίζοντάς το “αποτρόπαιο”.

Κατά τ' άλλα, Αλέξης Τσίπρας και Γεργκ Άσμουσεν συμφώνησαν ότι... διαφωνούν για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, με τον Γερμανό τραπεζίτη να υποστηρίζει πως το πρόγραμμα φέρνει αποτελέσματα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ζητά “κούρεμα” χρέους.

Το απόγευμα ο κ. Τσίπρας βρέθηκε σε συγκέντρωση του αριστερού κόμματος Die Linke, όπου μίλησε στους παρευρισκόμενους, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “η υποτιθέμενη σωτηρία του ελληνικού λαού είναι στην πραγματικότητα σωτηρία των τραπεζών" και σημειώνοντας πως η διαίρεση δεν είναι ανάμεσα στους λαούς, αλλά ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους ολιγάρχες.