Δένδιας: Όχι απαθείς στις προκλήσεις της Χρυσής Αυγής

Η ελληνική κυβέρνηση στρέφεται ευθέως με λόγια και πράξεις κατά της Χρυσής Αυγής.

Ανέβαλε τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογό του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μετά το τελευταίο περιστατικό δολοφονίας 34χρονου στο Κερατσίνι.

Ο υπουργός δήλωσε ότι "η ελληνική δημοκρατία δεν πρόκειται να μείνει απαθής μπροστά στις προκλήσεις του νεοναζιστικού μορφώματος".

Η Αστυνομία διεξάγει εκτεταμένες έρευνες, σύμφωνα με τον κ. Δένδια, για να πέσει φως σε όλες τις πλευρές της δολοφονίας.

Επίσης, ο κ. Δένδιας αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα φέρει σχέδιο νόμου για τη διεύρυνση του νόμου περί εγκληματικής ομάδας και του νόμου περί σύστασης ένοπλης ομάδας.

Ταυτόχρονα, απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να αποφασίσουν οριστικά ότι η ελληνική Πολιτεία δε θα ανεχτεί συμπεριφορές υποκόσμου και σε ένα κοινό πλαίσιο πολιτικής συμπεριφοράς, με παράλληλη αποκύρηξη κάθε χαρακτηριστικού ναζιστικού ή φασιστικού.

Σε "λογική της βίας, της διάκρισης και της φασιστικής κοσμοθεωρίας" παραπέμπει, σύμφωνα με τον κ. Δένδια, η αλληλουχία των τελευταίων γεγονότων στο Μελιγαλά. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης συσχέτισε όλα τα τελευταία γεγονότα, μαζί και με τις δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά στη Βουλή την Τρίτη, στο πλαίσιο των εξωθεσμικών χαρακτηριστικών "του ναζιστικού μορφώματος", εννοώντας τη Χρυσή Αυγή.