Ο Κεδίκογλου ψήφισε “όχι” στην άρση ασυλίας του Γερμενή

Ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια προκάλεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ η 'διαρροή' ψηφοδελτίου του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, όπου φαίνεται ότι ήταν αντίθετος και καταψήφισε την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή.
Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή μετά από μήνυση του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη για εξύβριση και σωματική βλάβη.
Παρά το γεγονός ότι η κομματική γραμμή υπαγόρευε το ακριβώς αντίθετο, ο κύριος Κεδίκογλου ήρθε σε ρήξη με αυτήν. Χθές μάλιστα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Παναγιώτης Ρήγας  έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζητώντας τη σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης, έτσι ώστε να ληφθούν μέτρα για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά και τα επεισόδια σε Πέραμα και Μελιγαλά.

Η συγκεκριμένη ψηφοφορία είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου λίγες ημέρες μετά τον ανασχηματισμό κατά τον οποίο, ο σημερινός υπουργός ανέλαβε χαρτοφυλάκιοστο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μετά τη δημοσίευση του ψηφοδελτίου πάντως, ο Σιμεών Κεδίκογλου έσπευσε να δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι “δεν θυμάμαι το γεγονός. Αν το έχω κάνει προφανώς το έκανα εκ παραδρομής. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αρθεί η ασυλία του κ. Γερμενή”.

Ιδού το επίμαχο ψηφοδέλτιο