Για συμπαράταξη στην Κεντροαριστερά μίλησαν Λοβέρδος-Κουβέλης

Την ανάγκη συμπαράταξης όλων των δυνάμεων του πολιτικού χώρου στον οποίο αμφότεροι κινούνται και εκφράζονται συζήτησαν Ανδρέας Λοβέρδος και Φώτης Κουβέλης, σε συνάντηση που είχαν σήμερα, με τις φήμες για εκλογική συνεργασία μεταξύ των κομμάτων τους να φουντώνουν.

“Η διάσπαση δεν είναι καλός αγωγός αυτών που επιθυμούμε, δηλαδή να εφαρμόσει επιτέλους η Ελλάδα ένα πρόγραμμα που, αφού ξεπερνιέται η δημοσιονομική της κρίση, θα αφορά τους ανθρώπους, θα αφορά τους πολίτες, θα αφορά την κοινωνική συνοχή”, υπογράμμισε σε δηλώσεις του σχετικά με τη συνάντηση ο Ανδρέας Λοβέρδος, και συνέχισε: “Η συμπαράταξη αυτή πρέπει να γίνει όμως έγκαιρα. Δεν πρέπει να αφεθεί να γίνει παραμονές εκλογών. Σε χρόνους δηλαδή που ο πολίτης μπορεί να υποψιαστεί ότι σκοπό έχει να διασωθούν κινδυνεύουσες πολιτικές σταδιοδρομίες και όχι ο τόπος και οι πολίτες του. Συνεπώς οι συγκλίσεις θα πρέπει να είναι έγκυρες”.

Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε πως “δεν έχουμε χρόνο να χάσουμε”, εξηγώντας πως “όσο αργούμε αργεί να διαμορφωθεί αυτό που ο κόσμος χρειάζεται, δηλαδή ένας τρίτος πολιτικός πόλος, και όσο αυτό αργεί τόσο διογκώνεται το κύμα προς τα άκρα, είτε αυτά είναι στην άκρα δεξιά είτε στην άκρα αριστερά”.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε πως η συγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού δεν μπορεί να γίνει γενικά και αόριστα, αλλά στη βάση συγκεκριμένων πολιτικών, σημειώνοντας πως ο χώρος αυτός “πολιτικά πρέπει να προσδιορίζεται με την αντίθεσή του στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και με την αντίθεσή του προς την δημαγωγία, τον λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας ή της στάσης πληρωμών”.

“Το πρόγραμμα αυτό, η εναλλακτική πολιτική πρόταση, αναμφισβήτητα πρέπει να έχει ως άξονα την κοινωνική συνοχή αλλά και την ανάπτυξη του τόπου και αυτά δεν είναι γενικά και αόριστα ζητήματα. Eίναι πάρα πολύ συγκεκριμένα μεγέθη, εξαιρετικά και αναγκαία προσδιοριστικά του χώρου που πρέπει να διαμορφωθεί, του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση μας. Σήμερα καταγράφουμε τη συμφωνία μας σε αυτά τα ζητήματα”, ανέφερε ακόμα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.