Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με επίκεντρο την παιδεία και τις αντιδράσεις των καθηγητών και των δασκάλων.

Η κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υποκινεί τις απεργίες και τις αντιδράσεις, αλλά και ότι επιχειρεί να υπάρξει κύμα καταληξεων στα σχολεία.

"Μιλάμε για μια πολιτική η οποία πηγάζει από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει ως πρόσχημα την εκπαίδευση, αλλά ουσιαστικά είναι μια γενικευμένη αντιπαράθεση η οποία στοχεύει στην ανατροπή της κυβέρνησης", ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δίνοντας το στίγμα της κυβερνητικής θέσης.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου  χαρακτήρισε "αναμενόμενα" όσα συμβαίνουν, κάνοντας λόγο για προσπάθεια της Κουμουνδούρου να εγκαταστήσει λαϊκές επιτροπές και "λαϊκούς κομισάριους".

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται ότι βρίσκεται πίσω από το απεργιακό τσουνάμι στην παιδεία. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τονίζει σε κάθε τόνο ότι "εμείς δεν κρύβουμε τα λόγια μας, πολιτικά στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών" και σημειώνει ότι το κόμμα στηρίζει, αλλά δεν υποκινεί. "Η κυβέρνηση, παρότι λέει ότι δεν θα κάνει επιστράτευση, θα βρει απέναντί της όχι μόνο τους απεργούς, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές και όλο το δυναμικό μας απέναντι σε όποια αντιδημοκρατική και χουντική κίνηση", ανέφερε από την πλευρά του ο Δημήτρης Στρατούλης.