Καμμένος: Η χώρα κυβερνιέται με e-mail της τρόικας

Τις προτάσεις του για “την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα της ανάστασης και όχι της σταύρωσης”, μέσα από ένα σχέδιο εθνικής αναδημιουργίας παρουσίασε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι η χώρα “κυβερνιέται με e-mail της τρόικας και των δανειστών" και αναφέρθηκε στην αύξηση των συσσιτίων, στην αποβιομηχάνιση, στην ανεργία και στα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, ενώ διερωτήθηκε πώς μια χώρα μπορεί να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, “όταν χρωστάει εννιά δισ. ευρώ στην αγορά και στους Έλληνες πολίτες”.

Ο κ. Καμμένος πρότεινε φορολογία μικρότερη από εκείνη των όμορων χωρών, “με ένα φορολογικό νομοσχέδιο, που θα έχει συνταγματική ισχύ, για τα επόμενα δέκα χρόνια”, εγγραφή στον προϋπολογισμό των γερμανικών αποζημιώσεων, μείωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης “στο ένα ευρώ”, μηδενικό ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης, καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας, ειδικές ζώνες για επενδύσεις σε παραμεθόριες περιοχές, κρατικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος, σημειώνοντας ότι “θα εκραγεί τους επόμενους έξι μήνες» και ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για μνημονιακές πολιτικές”. Εισηγήθηκε επίσης κίνητρα για τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή, μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων και μέτρα για την οικοδομή.

“Ήρθαμε εδώ για να πούμε ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα των παιδιών μας που μπορούμε μαζί να την αναστήσουμε. Είναι η Ελλάδα της ανάστασης κι όχι η Ελλάδα της σταύρωσης, είναι η Ελλάδα της ελπίδας και όχι η Ελλάδα της υποταγής”, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και συνέχισε: “Για αυτήν την Ελλάδα ρε γαμώτο πρέπει να παλέψουμε μαζί ενωμένοι. Είναι η Ελλάδα εκείνη που απέρριψε τους Πήλιους Γούσηδες αλλά τίμησε τους Καραϊσκάκηδες”.

“Και αύριο το πρωί μπορούμε να ξεκινήσουμε όλοι μαζί. Να καλέσουμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με ήπιο τρόπο να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση. Στα χέρια μας είναι στις δημοκρατίες. Στους πολίτες ανήκει η απόφαση”, υπογράμμισε, και συνέχισε: “Η λύση είναι η ενότητα του ελληνισμού, η απόφαση και η εφαρμογή του Συντάγματος”.