“Ούτε αυτοί που ζητούν πρόωρες εκλογές δεν τις θέλουν”

“Νομίζω ότι τις πρόωρες εκλογές δεν τις θέλει κανείς. Ούτε αυτοί που τις ζητούν. Τώρα γιατί τις ζητούν και επιμένουν, είναι ένα άλλο θέμα που αφορά κινήσεις τακτικισμού, από την πλευρά τους”, δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας το πάγιο αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές.

“Ο τόπος βρίσκεται σε μια κρίσιμη μεταβατική περίοδο. Τα πρώτα θετικά μηνύματα έχουν φανεί. Αν συνεχίσουμε και επιμείνουμε, θα κερδίσουμε το στοίχημα. Και το ξέφωτο δεν είναι πια πολύ μακριά. Έχουμε πορεία, έχουμε ανηφόρα, έχουμε δύσκολη προσπάθεια, αλλά επαναλαμβάνω το ξέφωτο δεν είναι πια πολύ μακριά”, υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού, προσθέτοντας: “Σημασία έχει να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, και κυρίως να μην την εγκαταλείψουμε τώρα που έχουν γίνει τόσες αιματηρές θυσίες από το σύνολο του ελληνικού λαού. Για να μην πάνε αυτές οι θυσίες χαμένες”.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ακόμα ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, θέματα που ενδιαφέρουν τον κ. Παπούλια, και υπογράμμισε ότι τα τελευταία επιτεύγματα γίνονται με τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το πείσμα των Ελλήνων.

Τόνισε δε ότι ο πολιτισμός δεν είναι μόνο η προσπάθεια προβολής της ταυτότητας της χώρας, αλλά και η κεντρική βάση του Τουρισμού.