Βενιζέλος: Στην Αίγυπτο πήγαμε πολύ καλά

Την ελπίδα ότι στη Συρία θα επικρατήσει η πολιτική λύση εξέφρασαν στη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή “ξεμπλόκαρε” η συζήτηση Ελλάδας και Αιγύπτου για τον ορισμό της ΑΟΖ ανάμεσα στις δυο χώρες. “Σας παρακολούθησα στην Αίγυπτο και χάρηκα πάρα πολύ που ξεκόλλησε ένα θέμα”, ανέφερε ο κ. Παπούλιας, για να του απαντήσει ο κ. Βενιζέλος: “Πήγε πράγματι πολύ καλά. Και γενικά, προσπαθούμε να προστατεύσουμε και να αναβαθμίσουμε τη θέση της χώρας σε μια περιοχή πάρα πολύ ταραγμένη και επικίνδυνη. Στην Αίγυπτο πήγαμε πολύ καλά. Αυτό είναι ένα πλαίσιο κοινής αποδοχής πάρα πολύ θετικό και για τις δύο χώρες, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Αίγυπτο και, θα έλεγα, γενικότερα για την ανατολική Μεσόγειο”.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στη στάση της Ελλάδας στην κρίση στη Συρία, τονίζοντας ότι “προσπαθούμε να βοηθήσουμε για μια πολιτική λύση οριστική, ολοκληρωμένη, μετέχοντας στο κεντρικό ρεύμα βέβαια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί πρέπει να έχουμε συμμάχους προκειμένου να πετύχουμε μεγάλους στόχους”.