Καμμένος: Δύσκολα θα μπουν στην επόμενη Βουλή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

“Αν αύριο το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει και μας πει ότι υιοθετεί το πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τις θέσεις μας στα εθνικά θέματα, θα δεχθούμε τη συνεργασία. Από εκεί και πέρα, εμείς δεν κάνουμε αλισβερίσι καρέκλας, δεν πρόκειται να διαπραγματευθούμε με όρους ανταλλαγής εξουσίας. Εμείς έχουμε τις δικές μας θέσεις, έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας”.

Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, σε ερώτηση που δέχτηκε στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει αλλάξει θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου πέρασε στη θέση της επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ εκτίμησε πως σε περίπτωση συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ “ο ΣΥΡΙΖΑ θα τελειώσει πριν γεννηθεί”.

Σχετικά με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δύσκολα θα μπουν στην επόμενη Βουλή, επειδή ο ίδιος θεωρεί πως τα μνημονιακά κόμματα δεν θα αντέξουν.
Ο κ. Καμμένος προέβλεψε ότι θα γίνει “κούρεμα” καταθέσεων στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “ο κ. Σαμαράς θα προχωρήσει στο τρίτο μνημόνιο σε "κούρεμα" των καταθέσεων στις ελληνικές Τράπεζες, χωρίς το όριο των 100.000 ευρώ”, με το επιχείρημα ότι δεν θα θέλει να περικόψει άλλο μισθούς και συντάξεις.

“Η ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν έχει καμιά σχέση με την ΝΔ του κ. Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έχει καμιά σχέση με τον ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, όπως δεν είχε και με το ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη. Ο σοσιαλιστής Βενιζέλος και ο φιλελεύθερος Σαμαράς συγκυβερνούν και γεννούν Παπουτσή”, σχολίασε.

Για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ως προς το επίδομα θέρμανσης, επεσήμανε: “Ο κ. Σαμαράς είναι εκτός τόπου είναι και εκτός χρόνου. Τον Αύγουστο μείωσε τον ΦΠΑ στην εστίαση, αν περιμένει τον Μάιο και για το επίδομα θέρμανσης”.

Σε ό,τι αφορά στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2014 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πρόκειται να στηρίξουν υποψήφιους που έχουν το χρίσμα μνημονιακών κομμάτων. Συζητούν δε με διάφορα πρόσωπα και είναι ανοιχτοί σε συνεργασίες με δυνάμεις από το δημοκρατικό αντιμνημονιακό τόξο. “Δεν θα στηρίξουμε τον κ. Μπουτάρη, διότι έχουμε αλλεργία στον Κεμάλ Ατατούρκ”, ανέφερε για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Σε ερώτηση για τον Π. Ψωμιάδη απάντησε πως ποτέ δεν τον στήριξαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. “Έχει τον δικό του δρόμο και εναγκαλίζεται υπουργούς της κυβέρνησης από τους πιο μνημονιακούς”, σημείωσε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, απάντησε πως “ο εισαγγελέας θα έπρεπε ήδη να έχει συλλάβει τον κ. Καψή γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”.