Καμίνης: Θα προασπιστώ το ελεύθερο, δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης

Την άρνηση του στο ενδεχόμενο να υπάρξουν οριζόντιες απολύσεις στους Δημοτικούς σταθμούς εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στον "ΑΘΗΝΑ 9.84".

"Εδώ η κυβέρνηση θα προσκρούσει στην κατηγορηματική άρνησή μας. Δηλαδή, αυτό που συνέβη με την δημοτική αστυνομία και με τους σχολικούς φύλακες δεν μπορεί να συνεχιστεί και με τα δημοτικά ραδιόφωνα. Ειδικά στην Αθήνα, ο «ΑΘΗΝΑ 9.84», που είναι και το σημαντικότερο δημοτικό ραδιόφωνο πανελλαδικά, έχει καταφέρει από μόνος του μια τρομερή εξυγίανση. Να θυμηθούμε μόνο ότι το κόστος του σταθμού ανερχόταν στα 13 εκατομμύρια ευρώ επί προκατόχου μου και τώρα το έχουμε κατεβάσει κάτω από τα 5 εκατομμύρια ευρώ", ανέφερε ο κ. Καμίνης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι: "Αυτού του τύπου οι οριζόντιες παρεμβάσεις στους δήμους πλέον τελείωσαν. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε αυτό. Από την πλευρά μου σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνω αυτό που πρέπει. Θα προασπιστώ το ελεύθερο, δημοτικό ραδιόφωνο της πόλης".

Για τους συμβασιούχους δημοσιογράφους: σημείωσε ότι έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, και του επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν οι δημοσιογράφοι να περνούν από ΑΣΕΠ. "Ειδικά μάλιστα σε περιπτώσεις, κατά τις οποίες κρίνεται από τον σταθμό ότι μια εκπομπή πρέπει να ανανεωθεί, είναι αδιανόητο ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί με κάποιον τον οποίο θα κρίνουμε ότι είναι κατάλληλος βάσει κοινωνικών κριτηρίων... Αυτά τα πράγματα πλέον είναι ανήκουστα και συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα. Δεν είμαστε ικανοί επιτέλους, με βάση κάποια κριτήρια και δεσμεύσεις, να εμπιστευτούμε κάποιους δημόσιους φορείς -οι οποίοι  έχουν αποδείξει ότι δουλεύουν προς την σωστή κατεύθυνση-, ότι θα κάνουν σωστά την δουλειά τους, χωρίς πελατειακά κριτήρια;", υπογράμμισε.