Κουβέλης: Να γίνουν θρησκειολογία τα θρησκευτικά

Να αλλάξει το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία ζητάει πλέον και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, προτείνοντας να μετατραπεί σε θρησκειολογία.

"Πολλοί υποστηρίζουν ότι το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να γίνει μάθημα θρησκειολογίας" τόνισε μιλώντας στον Alpha 98,9 o κ. Κουβέλης.

Ο όρος θρησκειολογία αναφέρεται συνήθως στη μελέτη της θρησκείας από κοσμική άποψη. Η συγκεκριμένη προσέγγιση σήμανε την απαρχή μιας μη θεολογικής ακαδημαϊκής μελέτης του θρησκευτικού φαινομένου. Οι θρησκειολόγοι προσπαθούν εν γένει να κατανοήσουν μια θρησκεία εκ των έξω, όχι ως πιστοί, αλλά από την ιστορική, κοινωνιολογική, ή ανθρωπολογική οπτική.

Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Συνωστισμός εμμονών από τη Ρεπούση

Στο μεταξύ με δριμύτητα απάντησε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στις δηλώσεις της βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση περί κατάργησης της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης της καταλόγισε "ιδεοληπτικές αγκυλώσεις" και "συνωστισμό εμμονών".

"Ειλικρινά απορώ πώς σε καιρούς τόσο κρίσιμους για την πατρίδα και το έθνος, κατά τους οποίους η Εκκλησία στέκεται με όλες της τις δυνάμεις αρωγός στην κοινωνία, ιδιαίτερα μάλιστα στα πιο αδύναμα μέλη της, η κ. Ρεπούση έχει την πολυτέλεια να ασχολείται τόσο παθιασμένα με τις βαθύτατες προκαταλήψεις της", σχολίασε ο κ. Κονιδάρης.

"Τέτοιες ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και τέτοιος συνωστισμός εμμονών νομίζω ότι δεν έχουν θέση σε μία σύγχρονη κοινωνική και προοδευτική Ελλάδα", πρόσθεσε.