ΔΡΑΣΗ: Τι κρύβει η σιωπή της Κομισιόν για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνείται να απαντήσει αν γνωρίζει ή όχι πόσες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δόθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια και τι επίπτωση έχουν στο έλλειμμα. Αφήνει αναπάντητη σχετική ερώτηση του Πρόεδρου της Δράσης, ευρωβουλευτή των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών Θόδωρου Σκυλακάκη" τονίζει σε ανακοίνωση της η ΔΡΑΣΗ.

Όπως αναφέρει το κόμμα: "Το αναπάντητο ερώτημα έχει μεγάλη σημασία αφού εκκρεμούν και δεν έχουν αποδοθεί πάνω από 350.000 συνταξιοδοτικά δικαιώματα, που όταν θα οριστικοποιηθούν θα πρέπει να πληρωθούν αναδρομικά, χωρίς να είναι σαφές πώς τρόικα και κυβέρνηση χειρίζονται το σχετικό θέμα (πώς και αν π.χ. έχουν περιληφθεί στο έλλειμμα).

Η άρνηση της Επιτροπής έχει δύο δυνατές ερμηνείες. Είτε Επιτροπή και τρόικα γνωρίζουν αλλά δεν δημοσιοποιούν τα σχετικά στοιχεία και τις επιπτώσεις τους στο έλλειμμα είτε δεν απαντούν γιατί "δεν θέλουν να γνωρίζουν". Σε κάθε περίπτωση, είναι σαφές ότι η τρόικα συνεχίζει να καλύπτει πολιτικά την πρακτική των οικονομικά παράλογων συνταξιοδοτήσεων από τα 50, την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας στραγγαλίζεται από την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας για να πληρωθούν τα εφάπαξ και οι συντάξεις αυτές.

Αυτό που δεν είναι εξ ίσου σαφές είναι αν όλα αυτά τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα έχουν υπολογιστεί στο έλλειμμα ή θα ξημερώσουν πάλι εκπλήξεις με νέα μέτρα, όταν θα ανακαλυφθεί κάποια νέα μαύρη τρύπα".