ΠΑΣΟΚ: Άδικη η τροπολογία που κόβει τις συντάξεις των βουλευτών

Άδικη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την τροπολογία με την οποία κόβονται οι διπλές συντάξεις των βουλευτών.

"Θεωρούμε ότι αυτή η διάταξη προέκυψε και παρουσιάστηκε κυρίως μέσα από μια επικοινωνιακή διαδικασία και πίεση. Είναι μια διάταξη που είχε αναφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και κυρίως αφορά και Βουλευτές που δεν είχαν τη δυνατότητα να ασφαλιστούν σε ορισμένα Ταμεία όπως το ΙΚΑ, το ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ κατά το χρόνο της θητείας τους.
Από το 2010 το συνταξιοδοτικό των Βουλευτών δεν διαφέρει από τους υπόλοιπους πολίτες. Η διάταξη του ν. 4093/2012 δεν οδηγούσε σε αύξηση των συντάξεων. Έδινε στους παραπάνω Βουλευτές τη δυνατότητα να καλυφθούν συνταξιοδοτικά γι' αυτά τα χρόνια πληρώνοντας οι ίδιοι τις εισφορές που αναλογούν. Δημιουργείται επομένως, μια αδικία και επιπλέον πρέπει να δοθεί μια απάντηση: Ποια ήταν η προνομιακή μεταχείριση σε αυτή την περίπτωση; Και όσον αφορά αυτές τις περιπτώσεις που ανέφερα, πρέπει να βρεθεί μια δίκαιη λύση που σε καμμία περίπτωση δεν συνιστά βεβαίως ευνοϊκή ρυθμίσει ή προνόμιο –να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα", ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εισηγητής στο νομοσχέδιο για τα κληροδοτήματα, Χ. Γκόγκας.

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Δριβελέγκας υποστήριξε ότι ο υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης παρασύρθηκε από τα ΜΜΕ και πως "δεν ενημέρωσε σωστά για το θέμα τον πρωθυπουργό".

Ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος ανέφερε ότι "η τροπολογία είναι άδικη καθώς απαγορεύει μόνο σε όσους είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ – και όχι δικηγόρους κ.α. – να εξαγοράζουν εκείνα τα συντάξιμα χρόνια κατά τα οποία ήταν αιρετοί και δεν μπορούσαν λόγω ασυμβίβαστου να καταβάλουν εισφορές".