Μόλις το 3% δηλώνει ότι ζει άνετα

Αρκετά δυσαρεστημένοι οι Έλληνες τόσο από την οικονομική τους κατάσταση όσο και από την πορεία της χώρας, για την οποία δεν αναμένουν άμεση βελτίωση, σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue, για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Αναλυτικότερα, βάση της έρευνας για τον Οκτώβριο, το 80% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβερνητική πολιτική κινείται σε λάθος κατεύθυνση και το 83% πιστεύει ότι θα εγκριθούν τα νέα μέτρα.

Όσον αφορά στο μνημόνιο το 72% τάσσεται κατά, το 19% υπέρ, και το 4% διατηρεί ουδέτερη στάση.

Ενδεικτικό του πόσο έχει πέσει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών είναι το ότι μόλις το 3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ζει άνετα, το 25% ότι τα καταφέρνει και το 42% αναφέρει ότι τα βγάζει πέρα με μεγάλη δυσκολία. Την ίδια ώρα το 73% θεωρεί ότι το βιοτικό του επίπεδο θα χειροτερέψει.

Την ίδια απαισιοδοξία για τη μελλοντική οικονομική κατάσταση της χώρας, έχει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αφού το 73% εκτιμά ότι θα χειροτερέψει.

Όσον αφορά στο πολιτικό επίπεδο στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 48% έναντι 33% της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν ο κόσμος προτιμά τη συγκυβέρνηση το 32% τάσσεται υπέρ και το 22% θα προτιμούσε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερο πρωθυπουργό το 43% θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά και το 28% τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων τη μεγαλύτερη απώλεια δημοτικότητας σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος για τον Οκτώβριο έχει 20% έναντι 29% το Σεπτέμβριο.

Πτώση στο ποσοστό δημοτικότητάς του γνωρίζει και ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης με ποσοστό 48% έναντι 52% τον προηγούμενο μήνα.

Στα ίδια επίπεδα παραμένουν ο Αντώνης Σαμαράς με 39%, ο Αλέξης Τσίπρας με 41% από 42%, ο Πάνος Καμμένος με 40% από 39% αλλά και η Αλέκα Παπαρήγα με 21% ήταν 20% το Σεπτέμβριο.