Κεδίκογλου: Ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τα όρια της τυμβωρυχίας

Δριμύ κατηγορώ κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή το τραγικό περιστατικό με το θάνατο του 19χρονου στο Περιστέρι.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε και αυτήν τη φορά να εκμεταλλευτεί ένα τραγικό θάνατο για κομματικούς λόγους”, δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου, σχολιάζοντας ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Η απώλεια της ζωής του 19χρονου νέου μάς έχει συγκλονίσει όλους και θα διερευνηθεί πλήρως. Δεν προσφέρεται όμως ούτε για κομματικές παντιέρες, ούτε για ρεσιτάλ λαϊκισμού. Βέβαια, αυτήν τη φορά ο λαϊκισμός είναι πολύ βαρύτερος και αγγίζει τα όρια της τυμβωρυχίας. Τα συνηθίζει άλλωστε αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ συνέστησε ψυχραιμία προς κάθε κατεύθυνση, ενώ τόνισε πως τον πρώτο λόγο τον έχει τώρα η αστυνομία και η δικαιοσύνη και, αν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες, το υπουργείο Μεταφορών θα τις αποδώσει εκεί που πρέπει.

Το γεγονός, πρόσθεσε, είναι τραγικό, και δεν πρέπει κανείς να προκαταλαμβάνει την έρευνα. Διευκρίνισε επίσης ότι οι υπάλληλοι της ΟΣΥ που χρησιμοποιούνται ως εθελοντές ελεγκτές εισπράττουν όντως ένα ποσοστό από τα πρόστιμα, όταν αυτά καταβληθούν, αλλά σε κάθε περίπτωση τα χρήματα αυτά δεν ξεπερνούν τα 200 με 250 ευρώ τον μήνα, όσα πρόστιμα κι αν επιβάλλουν, καθώς ενισχύουν τα δεδομένα του ενιαίου μισθολογίου.