“Καπελώνουν” το Σγουρό για τη διαχείριση αποβλήτων

H ενδοκυβερνητική κρίση για το διορισμό των νέων Γενικών Γραμματέων σε υπουργεία, μετά την αποχώρηση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ, δεν περιορίστηκε μόνο στις αντιδράσεις και της απειλές παραίτησης της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Σύμφωνα με τη στήλη "Μικροπολιτικός" της εφημερίδας "Τα Νέα", ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δημήτρης Καλογερόπουλος ορίζεται, βάσει της ίδιας διάταξης, ως Ειδικός Συντονιστής για τη διαχείριση των αποβλήτων και θα αναβαθμιστεί σε Γενικό Γραμματέα, μόλις συσταθεί η αντίστοιχη θέση στο υπουργείο Εσωτερικών.

Το πρόβλημα προκύπτει επειδή, σύμφωνα με τον νόμο, υπεύθυνος γι' αυτά τα θέματα είναι ο εκλεγμένος περιφερειάρχης. Ειδικά για την Αττική, την οποία αφορά κατά κύριο λόγο αυτή η υπόθεση, ο Γιάννης Σγουρός έχει υπογράψει όλες τις συναφείς αποφάσεις μέχρι σήμερα.

Μένει, συνεπώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να αποδειχθεί αν η κυβέρνηση επιχειρεί να τον "καπελώσει" ή αν πρόκειται νομικά να του αφαιρέσει την αρμοδιότητα.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι γνωρίζοντες τον άνδρα λένε ότι ο Γιάννης Σγουρός δεν πρόκειται να καθίσει να παρακολουθήσει άβουλος να του συρρικνώνουν το ρόλο που του ανετέθη.