“Με τη διάχυση περισσότερων λιστών καλύπτονται οι ένοχοι”

Την άκριτη διάχυση λιστών ως επικίνδυνο φαινόμενο που επιφέρει αποτελέσματα συγκάλυψης εγκληματικών ενεργειών παρά αποκάλυψης, στηλίτευσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι με αυτή τη διάχυση λιστών επιτυγχάνεται το αντίθετο από εκείνο που επιδιώκουν κάποιοι υποτίθεται να αποκαλυφθεί. "Επιτυγχάνεται η κάλυψη, η συσκότιση. Όσο περισσότερες λίστες διακινούμε τόσο καλύπτονται οι πραγματικοί υπαίτιοι διάπραξης αδικημάτων που αφορούν τη διαχείριση δημοσίου χρήματος είτε διάπραξης άλλων εγκλημάτων”, τόνισε.

“Σε μια δικαιοκρατούμενη Πολιτεία πρέπει οι πάντες να ελεγχθούν, αλλά από αυτή την επιταγή, η οποία διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή, δεν μπορούμε να περάσουμε στο άλλο άκρο και με σπερμολογίες με ανώνυμες καταγγελίες, με διάχυση λιστών, να σπιλώνουμε. Η επιταγή είναι να αποκαλυφθούν οι πάντες χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό. Η αντίστοιχη ισοδύναμη επιλογή, αν θέλουμε να μιλάμε με όρους νομιμότητας, είναι να διασφαλίσουμε προσωπικότητες και δεν είναι δυνατόν με το παραμικρό να διαχέονται λίστες και να υπάρχουν και ονόματα ανθρώπων, μάλιστα, που έδωσαν αγώνα κατά της δικτατορίας και μόνο και μόνο επειδή κυκλοφορούν αυτές οι λίστες, κάποιοι ανωνύμως θέλουν να τους σπιλώσουν”, είπε χαρακτηριστικά.