Εξηγήσεις Στυλιανίδη για την καταγραφή βρεφών αλλοδαπών

Κανονικά θα γίνει η καταγραφή των βρεφών και των παιδιών αλλοδαπών στους παιδικούς σταθμούς σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε και τις αντιδράσεις για το αίτημα της Χρυσής Αυγής να ενημερωθεί μέσω της Βουλής για τα μωρά και τα παιδιά αλλοδαπών σε παιδικούς σταθμούς, ο υπουργός Εσωτερικών έδωσε εξηγήσεις με ανακοίνωση του.

Όπως αναφέρει: “Ζητήθηκε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να αποτυπωθεί στατιστικά, και μόνο, το ποσοστό Ελλήνων και αλλοδαπών και στα υπόλοιπα παιδιά που φιλοξενούνται σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για λόγους ενημέρωσης της Εθνικής Αντιπροσωπείας. Σε καμία περίπτωση όμως, όπως τόνισε ο Υπουργός δε ζητήθηκαν ούτε πρόκειται να ζητηθούν τα στοιχεία των παιδιών αυτών παρά μόνο το ποσοστό Ελλήνων, ευρωπαίων και υπηκόων τρίτων χωρών”.

Σε ανακοίνωση του ο υπουργός τονίζει ότι: “Η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη χώρα, μια ανοιχτή δημοκρατία. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον αξιακό μας κώδικα για λόγους σκοπιμότητας ή ψηφοθηρίας. Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε το θετικό πρόσωπο της Ελλάδας ακόμα και σε αυτά τα παιδιά, που τυχαίνει να είναι παιδιά παράνομων μεταναστών”.