Ποιοι θα συντονίζουν της Δημόσιες Συμβάσεις

Συντονιστές για το πλαίσιο εκσυγχρονισμού των Δημοσίων Συμβάσεων και για θέματα Καινοτομίας ορίστηκαν, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, αντίστοιχα, οι Στέφανος Κοτσώλης και Γιάννης Παπαδόπουλος, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί.

Ο κ. Κοτσώλης γεννήθηκε το 1962. Είναι πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Yale. Έχει εργαστεί στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, κυρίως στον χώρο των κατασκευών και της αγοράς ακινήτων.

Ο κ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1967. Είναι μηχανολόγος μηχανικός του ΕΜΠ και κάτοχος MBA από το Cass Business School του Λονδίνου. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στη διαχείριση venture capital και σήμερα είναι πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Venture Capital.

Υπενθυμίζεται, ότι η ΕΕ ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις και τις αναθέτουσες Αρχές να αυξήσουν τη χρήση των βιώσιμων δημοσίων συμβάσεων, υποστηρίζοντας και προωθώντας την απασχόληση υψηλής ποιότητας και γι' αυτό ζητάει να εξετάζεται λεπτομερώς η επιτυχία των στόχων που έχουν τεθεί και να γίνονται οι απαιτούμενες αλλαγές, όπου υπάρχει ανάγκη.