Παραμένει άγνωστος ο αγοραστής του 902

Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ο επιχειρηματίας που αγόρασε τη Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, από το ΚΚΕ, δηλαδή τον τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας 902, μαζί με το ραδιόφωνο.

Κατηγορηματική διάψευση έγινε από τον γνωστό εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος ήταν από τα πρώτα ονόματα που ακούστηκαν, καθώς οι φήμες τον ανέφεραν και κατά την περίοδο που το 902 ήταν κλειστό ότι ενδιαφέρεται για την αγορά. "Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα», ανέφερε σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Χαβιέ Σαβιόλα και πρόσθεσε:. "Αν και θα πρέπει να πω ότι θεωρώ σκάνδαλο να μην ξέρουμε σε αυτή τη χώρα ποιος είναι ο ιδιοκτήτης ενός καναλιού πανελλαδικής εμβέλειας". Ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε, πάντως, ότι από την πλευρά του "ούτε υπήρξε ενδιαφέρον, ούτε έγινε κάποια διαπραγμάτευση".

Αντίστοιχα, ο επιχειρηματίας κ. Φ. Βρυώνης, ο οποίος έχει μετοχική σχέση με τους τηλεοπτικούς σταθμούς Extra και Zoom, με επιστολή του στα ΜΜΕ, διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση ιδιοκτησίας, στην αγοράστρια εταιρεία του Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού 902.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, από την πλευρά του, ζήτησε από την ηγεσία του ΚΚΕ "που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της σε θέματα αριστερής συνέπειας, όπως η ίδια ισχυρίζεται, πλήρη διαφάνεια και πλήρεις εξηγήσεις". "Νομίζω ότι τις χρωστούν πριν από όλα στον κόσμο του ΚΚΕ. Δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά", συμπλήρωσε.

Σκληρή ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΕΣΗΕΑ, η οποία, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι "το ΚΚΕ χάνει οριστικά την ανωτερότητά του ως εργοδότης". Ο Περισσός απάντησε ότι τελείται "χυδαίος πόλεμος εναντίον του".

Επικριτικά σχόλια για την πώληση του 902 έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο οποίος σε ανάρτηση στο διαδίκτυο απευθύνει προς τον Περισσό τον ερώτημα "αν το νόμιμο είναι και ηθικό".