Επιμένει το ΠΑΣΟΚ κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Κατηγορηματικά αντίθετο παραμένει το ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο “ξεπαγώματος” των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όπως υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα.

“Για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύματα αναφέρονται στο θέμα 'σχεδιασμών' που αφορούν την κατάργηση της διάταξης Νόμου για την απαγόρευση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για οφειλές προς τράπεζες. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ιδιαίτερα σήμερα που η ελληνική οικογένεια βιώνει τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης. Τονίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αναφορές τους και να μη δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και αναστάτωσης στους πολίτες. Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει ζητήσει στη Βουλή την παράταση της νομοθετικής διάταξης για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι 200.000 ευρώ και για το 2014.”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μωραΐτης.

Εκτός από το ΠΑΣΟΚ, και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν εκφράσει την ανοιχτή τους αντίθεση στη σχεδιαζόμενη άρση αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, γεγονός που καθιστά την εφαρμογή του μέτρου, αν όχι δύσκολη, τότε σίγουρα πολυτάραχη. Ωστόσο, το μέτρο αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα της τρόικας, που πιέζει την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή.