Στα άκρα ΣΥΡΙΖΑ – Δένδιας για το δημοσίευμα του Guardian

Για απραξία που φτάνει στα όρια “συγκάλυψης των αστυνομικών αυθαιρεσιών” κατηγορεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις καταγγελίες 15 διαδηλωτών για βασανισμό από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ.

Με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού, σχετικά με δημοσίευμα του Guardian που φιλοξενεί τις εν λόγω καταγγελίες, η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι για το θέμα έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, από τις 2 Οκτωβρίου, ρωτώντας το αν θα γίνει έρευνα.

“Γιατί, λοιπόν, ο κ. Δένδιας δεν έχει κάνει εδώ και μια βδομάδα καμία ενέργεια, ενώ το θέμα έχει τεθεί με επίσημο τρόπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Γιατί δηλώνει σήμερα ότι δεν έχει γίνει καμία καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία; Η απραξία του δεν είναι άραγε πράξη συγκάλυψης των αστυνομικών αυθαιρεσιών; αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real 97,8, σε ερώτηση για το σημερινό δημοσίευμα δήλωσε “Εάν μιλάμε για το ίδιο επεισόδιο, αν μιλάει ο Guardian για το ίδιο επεισόδιο, το οποίο γνωρίζω εγώ, σε αυτό η καταγγελία έχει γίνει στη Δικαιοσύνη. Δεν έγινε στην Ελληνική Αστυνομία για να έχω εγώ την ευχέρεια να διατάξω τα σχετικά. Και νομίζω ο Ανακριτής, στον οποίο έγινε, διέταξε έρευνα και διεξάγεται έρευνα. Αλλά επί της αρχής, νομίζω ότι πρέπει να τεθεί το θέμα. Δεν υπάρχουν διπλά standards”.